Шість поранених, більше обстрілів: бойовики “привітали” з Днем ЗСУ

 

За минулу добу – в День 25-річчя Збройних сил України, 6 грудня – в зоні проведення антитерористичної операції ніхто з українських військових не загинув, але п’ятеро були поранені, а ще один боєць отримав контузію під час обстрілу з боку бойовиків. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він констатував, що вчора спостерігалося зростання бойової активності ворога, почастішали випадки застосування важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку вчора бойовики випустили у бік українських позицій більше 200 мінометних мін.

“Вірогідно, це і був “подарунок”, який бандформування піднесли українським військовим до вчорашнього дня Збройних сил України”, – відзначив Лисенко.

Нагадаємо, в штабі нарахували 45 обстрілів – удвічі більше, ніж напередодні.

Українські військові відкривали вогонь у відповідь на особливо зухвалі провокації.

На Луганському напрямку було зафіксовано 10 обстрілів, із них 7 – із застосуванням мінометів. На північ від Бахмутської траси, поблизу Кримського, відбувся один обстріл, там за годину бойовики випустили майже 40 мін.

На Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, з них 5 – із застосуванням мінометів.

 

Читайте також:
Бойовики знову збільшили кількість обстрілів у зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.