Віце-спікер ВР виявила величезні списування бензину з її службового авто і вимагає криміналу

 

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко викрила величезні списування пального на службовому авто, яким вона користується, та вважає за доцільне порушити кримінальну справу відносно директора автобази ВР. Як передає “Новинарня“, про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі.

“Підтримуючи всебічний контроль за використанням державних коштів, в тому числі тих, що йдуть з бюджету на забезпечення діяльності ВР, офіційно звернулася до керівника транспортного відділу з проханням надати інформацію про роботу закріпленого за першим заступником голови ВР. В результаті – ШОК. Згідно довідки, машина в день “намотує” не менше 120 км, в тому числі в дні моїх офіційних відряджень в Мінськ!!! У вихідні, які я завжди проводжу з родиною, машина намотує по 240 км!” – зазначила пані Ірина.

Геращенко зауважила, що у серпні, коли вона мала офіційну відпустку і була відсутня в Києві, згідно з цією довідкою, машина проїхала 4229 км. У вересні, коли вона була у відрядженнях – 5000 км.

“Очевидно, ця довідка, підписана директором автобази, свідчить про їх впевненість в повній безкарності і в тому, що я просто не буду то читати і розбиратися. І якщо на одній машині можна красти та списувати сотні літрів бензину на місяць, то важко уявити, що відбувається в цілому”, – наголосила Ірина Геращенко.

Перша віце-спікерка повідомила, що вже написала офіційну вимогу на голову ВР створити комісію і розібратися з “цією ганьбою”.

Вона звернулася до всіх колег – депутатів з проханням написати офіційні звернення і перевірити, що списують на них.

“Потрібно потім перевірити всю цю інформацію бюджетному і регламентному комітету. В час, коли армія заощаджує кожну копійку, дехто безсоромно краде. Також я звертаюся до лідерів парламентських фракцій негайно призначити керівника Апарату ВР, саме ця людина має розбиратися з бюджетом парламенту і звітувати перед депутатами за кожну витрачену копійку. Давно потрібно навести лад в цім господарстві, царстві в царстві. Ну а щодо директора автобази, то, по-моєму, це списування бензину в особливо великих розмірах… І це не просто звільнення, а кримінальна справа і звільнення за статтею”, – додала Геращенко.

Вона також зауважила, що ніколи не брала від держави квартир, землі, дач, компенсацій тощо. Відразу після обрання першим заступником голови ВР відмовилася від охорони і машин супроводу. Єдине, що вона залишила – це службову машину, якою користується суто в службових цілях: на роботу, на заходи, в аеропорт.

“Принципово не користуюся машиною в приватних цілях. Більше того, у відрядження по країні, в регіони я їжджу не на службовій, а на особистій машині: з метою заощадження коштів ВР, що теж легко перевірити, в тому числі по випискам автобази”, – пояснила перший віце-спікер.

Читайте також:
На Житомирщині керівництво військової частини крало й продавало пальне з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна