Регламентний комітет ВР знову відмовився схвалити позбавлення Новинського недоторканності

 

Регламентний комітет Верховної Ради передав на розсуд голові ВР Андрію Парубію подання щодо зняття недоторканності з депутата від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету надвечір 6 грудня.
Як передає “Новинарня” шість членів комітету проголосували “за”, один – “проти”.

“У відповідь їх на запитання народних депутатів, членів комітету генеральним прокурором не було підтверджено наявність достатніх доказів причетності нардепа Новинського до скоєння кримінальних злочинів, які йому інкримінують. Натомість прозвучало, що Генеральна прокуратура має намір зібрати докази його винності або докази його невинності після надання згоди ВР України на притягнення його до кримінальної відповідальності”, – сказано в рішенні.

Таким чином, на думку комітету, генпрокурор не аргументів і доказів, що обґрунтовують наявність з боку обвинувачення доказів, достатніх для притягнення Новинського до кримінальної відповідальності.

У комітеті, який очолює Павло Пинзеник, таким чином визнали, що подання недостатньо мотивовано.

“Я зараз підписую цей висновок і направляю його голові Верховної Ради, і далі голова Верховної Ради вирішує, чи відправити подання на доопрацювання, чи винести його в зал”, – зазначив Пинзеник.

Раніше Парубій дав зрозуміти, що винесе на голосування питання зняття з Новинського депутатської недоторканності. “Я не дозволю затягувати цю справу”, – сказав спікер.

Фракція “Самопоміч” заявила про неучасть у голосуваннях у ВР, поки не буде ухвалено рішення щодо недоторканності Новинського.

Нагадаємо, 16 листопада Регламентний комітет Верховної Ради відклав питання про зняття депутатської недоторканності з Новинського, який фігурує в кримінальній справі про тиск на церкву, зажадавши додаткових пояснень від ГПУ.
Тоді комітет одностайно підтримав пропозицію розглянути вказане питання на наступному засіданні.

Луценко заявив, що вважає “кришування” у справі Вадима Новинського неприпустимим.

Як писала “Новинарня“, генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.
Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів “великої справи Януковича”, де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років ув’язнення.

Предмет правопорушення – незаконна ізоляція у вересні-грудні 2013 року помічника глави УПЦ МП Олександра Драбинка, до якої, за версією Генпрокуратури, був причетний Новинський, а також президент Янукович та правоохоронці Києва.
Як відомо, саме в той час влада тиснула на хворого митрополита Володимира, аби він зрікся керівництва в УПЦ МП на користь ставленика Януковича.

6 грудня генпрокурор Юрій Луценко повідомив журналістам, що митрополит Олесандр Драбинко дав свідчення у справі Вадима Новинського в суді і покинув Україну.

Читайте також:
“Різне ставлення до церкви”. Олігарх Новінський
і митрополит Драбинко прокоментували свою “бійку”

Генпрокуратура допитала предстоятеля УПЦ МП у справі Новинського-Драбинка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна