Напередодні Дня Збройних сил в АТО загинув один воїн – екс-“правосек” Михайло Покидченко зі 128-ї

 

За минулу добу, 5 грудня, в зоні проведення антитерористичної операції один український боєць загинув, ще один отримав поранення. Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За даними з соцмереж, загиблий – військовослужбовець 128-ї гірсько-піхотної Закарпатської бригади Михайло Покидченко.

“…О 12:00 пострілом із ДШК було вбито Покидченка Михайла. Раніше Міша служив у “Правому секторі”, а зараз обороняв нашу землю від рашистських загарбників у районі Опитного в складі 128-ї ОГПБр. 15-й бат”, – написав у ФБ Віталій Українець.

“Мужній, упевнений. Простий і щирий. Світлий. Його життя обірвала коротка черга з ворожого кулемета. Не пробачимо, обіцяємо. Спочивай з миром, побратиме”, – йдеться в повідомленні спільноти 128-ї бригади “Закарпатський легіон”.

Він нагадав, що за добу противник відкривав вогонь 26 разів.

Зокрема на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, із них 5 – з важкого озброєння.
Основні бойові дії велися на Бахмутській трасі та північніше від неї. Надвечір, між 18-ю та 20-ю годинами, під час кожного з цих обстрілів противник застосовував міномети. По наших позиціях було випущено майже 50 мін.

На Донецькому напрямку противник продовжує дотримуватися тактики точкових обстрілів ключових позицій. Зокрема, в Луганському відбувся потужний мінометний обстріл, в Авдіївці сталися дві перестрілки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння.

По всьому Маріупольскому напрямку тривають мінометні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Загальна кількість випущених мін – близько 80. Також ворог використовує бронетехніку. Найбільша кількість обстрілів відбулася в Широкиному.

Зазначається, що порівняно з минулими днями географія бойових дій значно розширилася: вчора окупанти стріляли у Новомихайлівці, Тарамчуку, Богданівці, хоча зазвичай там відносно спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, 8 – з важкого озброєння.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна