Фракція втікача Онищенка “з компроматом” опинилася на межі розвалу

 

Народний депутат України Віктор Развадовський вийшов зі складу депутатської групи “Воля народу”. Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій на пленарному засіданні у вівторок, 6 грудня.

Досі до групи “Воля народу” входило 19 народних депутатів. Тепер їх залишається 18.

Відповідно до статей 59 і 60 регламенту Верховної Ради, депутатська фракція чи група, склад якої став меншим від кількості членів найбільш нечисленної фракції, сформованої протягом першої сесії, оголошується розпущеною через 15 днів після настання такого факту.

Після виборів 2014 року в Раді восьмого скликання найбільш нечисленною була фракція “Батьківщина”, в яку входило 19 осіб.

Таким чином, група “Воля народу” (голова – Ярослав Москаленко, колишній неформальний лідер – Олександр Онищенко, який зараз позбавлений недоторканності й перебуває за кордоном) має протягом двох тижнів поновити чисельність до 19 осіб, інакше буде розформована.

У попередньому скликанні Віктор Развадовський входив до фракції Партії регіонів, раніше був начальником Департаменту транспортної міліції Міністерства внутрішніх справ, у нульових роках входив до фракції “Солідарність”.

Кілька днів тому депутат Онищенко з-за кордону оголосив про наявність компромату щодо корупції в оточенні президента, у якій він теж брав участь.

Читайте також:
У Раді думають, чи створювати слідчу комісію через корупційні обвинувачення з боку Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна