Депутати вперто валять законопроект про Єдиний держреєстр військовозобов’язаних

 

Верховна Рада 6 грудня не змогла прийняти у другому читанні та в цілому законопроект № 2504а-д (доопрацьований) про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних.

Голова парламенту Андрій Парубій двічі ставив дане питання на голосування, однак проект набрав 184 і 217 голосів замість як мінімум 226.
У підсумку ВР 236 голосами спрямувала проект на повторне друге читання.

Як відомо, Рада вже понад рік не може ухвалити закон про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних, хоча для його створення вже велася робота та було домовлене західне фінансування.
Частина депутатів пояснюють своє небажання підтримати законопроект тим, що він нібито розкриє для ворога повну базу військовозобов’язаних.

Читайте про голосування в лютому 2016:
Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Доопрацьований проект №2504а-д прийняли в першому читанні 18 жовтня 2016 року (228 “за”).

Законопроектом 2504а-д, як і попередніми варіантами, передбачається визначити основні засади створення та ведення Єдиного державного реєстру, унормувати питання ведення військового обліку військовозобов’язаних, який здійснюватиметься не лише на паперових облікових картках у військкоматах, як зараз, а й у електронному вигляді в єдиній централізованій базі даних, котру планується створити з використанням наявних баз даних Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Міністерства освіти і науки України та інших органів державної влади.

Очікується, що функціонування ЄДРВ дозволить створити централізовану базу даних всіх військовозобов’язаних та призовників, зменшити корупційний чинник у військових комісаріатах під час мобілізації та зробить неможливим ухилення громадян від призову на військову службу.

У День 25-річчя Збройних сил, 6 грудня,
Верховна Рада ухвалила одразу кілька законів, що стосуються війська:
Рада нарешті дозволила розривати контракти “рабів ЗСУ” “до кінця особливого періоду”

Рада відв’язала зарплату строковиків від контрактників

Парламент планує накинути 2,5 тис. грн. кожному АТОвцю на передку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна