Штайнмаєр сподівається, що полонених на Донбасі обміняють до Різдва

 

Міністр закордонних справ Німеччини, діючий голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив сподівання, що обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі відбудеться до Різдва.
Про це він сказав в інтерв’ю виданню німецької медіагрупи Funke, передає DW.

“Це стало б більше ніж проблиском”, – заявив Штайнмайер.

При цьому він відзначив застій у реалізації мінських домовленостей.

“Сторони конфлікту буквально зариваються в своїх окопах”, – сказав Штайнмаєр, маючи на увазі позиції сторін на переговорах.

“Режим припинення вогню і надалі порушується, в рішенні великих політичних питань ми також далеко не просунулися”, – підкреслив міністр.

Така ситуація, за його словами, дозволяє говорити, що втілення мінських домовленостей “аж ніяк не є задовільним” і не можна ставити питання про ослаблення санкцій проти Росії.

“Коли будуть здійснені помітні кроки в реалізації мінських домовленостей, тоді можна буде подумати про відповідні зміни щодо санкцій [проти РФ]”, – зазначив Штайнмайер.

Анексію Криму діючий голова ОБСЄ назвав “порушенням міжнародного права” і “нашого європейського мирного порядку”. “Ми не визнаємо включення Криму до складу території Росії”, – ще раз підкреслив він.

Як відомо, зараз бойовики ОРДЛО утримують у полоні 110 українських заручників.

Читайте також:
Провал “дорожної карти”: бо Росія хоче легітимізувати свій протекторат на Донбасі

Україна готова на будь-які компроміси з ОРДЛО для обміну полонених “3 на 1”, – Тандіт

Євросоюз може продовжити санкції проти РФ ще в грудні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна