“Дружній вогонь” МВС під Києвом: через помилки загинули 5 поліцейських

 

У ніч на неділю, 4 грудня, в селі Княжичі Броварського району, що під Києвом, в результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони і поліції загинуло п’ять правоохоронців з обох боків.
Про це повідомив у соцмережі член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко.

За його словами, до трагедії призвів “трагічний ланцюг випадковостей”.

Геращенко розповів, що карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, яка системно грабувала будинки киян і жителів Київської області.

У цю ніч співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що чергове пограбування може статися в селищі Княжичі.

Туди виїхала група затримання карного розшуку та спецпідрозділ КОРД (Корпус оперативно-раптової дії, поліція особливого призначення).

Недобудований дім, у якому чекали поліцейські

Недобудований дім, у якому чекали поліцейські

На одній із вулиць селища Княжичі в споруджуваному приватному будинку були розміщені поліцейські розвідники, завдання яких було стежити за обстановкою і подати команду на затримання бандитів.

“Планувалося класичне затримання банди грабіжників у той момент, коли вони спробують розпочати здійснення злочинного задуму”, – написав Геращенко.

Будинок, у якому спрацювала сигналізація. Фото: ФБ Антон Геращенко

Будинок, у якому спрацювала сигналізація. Фото: ФБ Антон Геращенко

Однак, за його інформацією, в цей час в одному з сусідніх будинків в автоматичному режимі спрацювала охоронна сигналізація.
На місце прибув наряд Держслужби охорони (нова назва – Поліція охорони), який помітив і затримав двох поліцейських розвідників.

“У той же час, група захоплення, судячи з усього, вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили, і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників”, – написав Геращенко.

Між співробітниками ДСО та групою захоплення сталася перестрілка, що тривала якусь мить і забрала п’ять життів.
Загинули двоє співробітників Держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД, який входив до групи захоплення.

Геращенко закликав “не робити передчасних висновків і не влаштовувати спекуляцій на загибелі поліцейських”.

“Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії і будуть посекундно відновлювати всі деталі того, що сталося, і встановлювати причини того, як і чому все це стало можливим. Внутрішнє розслідування Національної поліції також буде повним, всебічним і чесним. Суспільство буде знати всю правду про цю трагедію”, – заявив радник міністра внутрішніх справ.

У той же час, Геращенко повідомив, що троє підозрюваних у розбої, яких готувалися зловити на гарячому, почувши перестрілку, відмовилися від свого плану по грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в бік Києва, де були затримані оперативниками.
У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані і їм будуть пред’явлені звинувачення в скоєнні грабежі і розбоїв.

Інші джерела в силових органах зазначають, що затримана лише частина бандитів, які готували пограбування.

Офіційна версія трагедії – “неузгоджені дії керівництва різних підрозділів МВС”.

Водночас користувачі в соцмережах висувають і інші припущення:

Читайте також:
Автомайдан у неділю збирає акцію АвакOFF! за відставку глави МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна