Суд продовжив арешт подільнику Курченка Кацубі ще на два місяці

 

Голосіївський районний суд Києва продовжив до 25 січня 2017 року арешт колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Олександра Кацуби. Альтернатива – застава в розмірі 450 млн. гривень. Про це повідомив адвокат Кацуби Ігор Степанов, передають “Українські новини”.

“У п’ятницю минулого тижня (25 листопада) суд продовжив запобіжний захід ще на 2 місяці”, – розповів він.

На даний момент йде ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження.

Адвокат підкреслив, що суд не обмежував сторону захисту в термінах ознайомлення.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 червня слідчі Генпрокуратури затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата Кацубу, Олександра, із заставою 450 млн. грн.
Кацуба був затриманий за підозрою у вчиненні кримінального злочину за статтями 255 (створення злочинної організації) та 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Олександр Кацуба, будучи главою “Чорноморнафтогазу”, підписував документи на закупівлю скандальних “вишок Бойка”. Але затримали його не в цій справі, а в розслідуванні “бензинової” справи Курченка.
За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із “Чорноморнафтогазу” на посаду заступника глави “Нафтогазу” допоміг компанії Курченка “Газ України 2020” вкрасти у державного холдингу бензину на 449,9 млн. гривень.

В кінці вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що керівник фракції “Відродження” у Верховній Раді Віталій Хомутиннік просив його звільнити Кацубу з-під варти, мотивуючи це тим, що група, членом якої є його батько Володимир Кацуба, може перестати голосувати за рішення влади. Луценко запевнив, що відмовив Хомутинніку.

 

Читайте також:
Генпрокуратура завершила розслідування у справі Кацуби-молодшого, подільника Курченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна