Двох бойовиків із різницею 66 років у віці затримала поліція в зоні АТО

 

Поліція Донеччини та Луганщини паралельно затримали двох учасників незаконних збройних формувань.

У Донецькій області на КПВВ “Новотроїцьке” правоохоронці затримали 66-річного жителя Донецька, який майже місяць проходив навчання з бойового мистецтва в батальйоні НЗФ “Кальміус” та через погіршення стану здоров’я покинув ряди так званої “ДНР”.

Як повідомляє прес-служба ГУ НП в Донецькій області, чоловік разом із дружиною прямував у село Бугас Волноваського району, де розташована його дачна ділянка.
При перевірці особи за поліцейськими базами даних стало відомо, що непримітний чоловік брав участь в незаконних збройних формуваннях.

“З’ясувалось, що в червні 2014 року затриманий вирішив спробувати щось нове в своєму житті та не знайшов іншої справи, як вступити в ряди бойовиків, а саме – в батальйон “Кальміус”. Чоловік був прийнятий на так званий “курс молодого бійця”, де терористи навчали новобранців “мистецтву” вбивати українських військових. Але роки взяли своє, здоров’я погіршилося і чоловік покинув ряди окупантів”, – йдеться в повідомленні.

Наразі щодо донеччанина відкрито кримінальне провадження за ст.260 ККУ – “створення непередбачених законом збройних формувань або участь в них”.

На Луганщині правоохоронці взяли 20-річного бойовика “ДНР”.

Як повідомила прес-служба ГУ НП в Луганській області, його затримали при перевірці документів на одному з блокпостів. Молодик на автобусі намагався виїхати на територію РФ.

В ході проведення першочергових заходів правоохоронцями встановлено, що у 2014 році молодик хлопець вступив до батальйону терористів так званої “ДНР”. Брав участь у патрулюванні міст на окупованій бойовиками території, чергував зі зброєю на блокпостах.

За даними правоохоронців, зловмисник брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України.

Даний факт зареєстровано, чоловіка затримано та передано колегам з Донецької області.

Читайте також:
СБУ затримала бойовика “ДНР”, який під керівництвом ФСБ хапав патріотів України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна