ЗСУ сподобався полігон Ягорлицький Кут: стрілятимуть біля Криму й надалі

 

Збройні сили України мають намір і надалі проводити ракетні стрільби та випробування на півострові Ягорлицький Кут у Херсонській області, що неподалів від адмінкордону з анексованим Кримом. Командування вважає цей полігон оптимальним місцем для проведення навчань такого типу, повідомив начальник прес-центру повітряного командування “Південь” Володимир Крижанівський.

“В останній раз подібні навчання проходили чотири роки тому. У нас був спеціалізований полігон на мисі Чауда в Криму, але з анексією півострова ми його втратили. Зате тепер у нас з’явився новий полігон, це місце можна вважати оптимальним”, – цитує Крижанівського Inforesist.

“Нам була потрібна малонаселена місцевість і велика ділянка моря, куди можна спрямувати ракети. Саме таке місце ми відшукали в Херсонській області”, – пояснив прес-офіцер.

Він також уточнив, що стрільби пройшли упешно, всі 16 випущених ракет вразили навчальні цілі.

“Програма навчань виконана на 100%. У навчаннях була задіяна бойова і транспортна авіація, зенітно-ракетні та радіо-технічні війська, які теж впоралися з поставленими завданнями”, – додав Крижанівський.

У свою сергу міністр оборони України Степан Полторак в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” у Варшаві у п’ятницю заявив, що ЗСУ надалі будуть проводити подібні ракетні випробування міпрю необхідності.

“Ми будемо проводити ці навчання в міру необхідності”, – сказав він.

Полторак зазначив, що випробування Повітряних сил ЗСУ 1-2 грудня в Херсонській області були успішними, ЗСУ виконали всі поставлені перед ними завдання.
“Вони пройшли, на мій погляд, дуже успішно, ми випустили 16 ракет, всі вони потрапили в умовні цілі. Під час випробувань не було надзвичайних ситуацій. Ми, незважаючи на погрози з боку РФ, всі цілі, які ставили перед цими навчаннями, виконали”, – зазначив міністр.

За його словами, крім того проведення випробувань ракет, українські військові провели підготовку та злагодження бойових екіпажів, перевірили пункти управління, отримали досвід.

Читайте також:
16 ракет на Херсонщині влучили в ціль. Турчинов і Порошенко задоволені.
ФОТО, ВІДЕО

Україна успішно завершила ракетні стрільби на Херсонщині

Як повідомляла “Новинарня“, на 1-2 грудня в повітряному просторі України на захід від окупованого Криму були заанонсовані українські навчання з ракетними стрільбами. Українська сторона видала відповідні НОТАМи щодо небезпечних польотних зон, які обурили Росію. Міноборони РФ видало ноту протесту з цього приводу.

“Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення щодо проведення ракетних випробувань у “суверенному повітряному просторі Російської Федерації”, позбавлена здорового глузду”, – заявив секретар Ради нацбезпеки Олександр Турчинов, підкресливши, що відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, і “в цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України”.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що в разі проведення Україною ракетних стрільб у районі тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом.

Після цього в рамках підготовки до випробувань Командуванням Повітряних сил Збройних сил України було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків у північно-західній частині акваторії Чорного моря в сторону її зменшення”.

1 грудня стрільби відбулися без ексцесів, за випробуваннями та ситуацією біля берегів Криму стежив літак НАТО.
2 грудня стрільби не проводили через снігопад.

Читайте також:
Турчинов: Україна проводитиме ракетні випробування, попри ноти РФ

Україна не відмовиться від ракетних навчань над Кримом, попри погрози Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна