У зоні АТО зрадник убив командира взводу і перейшов на бік “сепарів”

 

У четвер, 1 грудня, в зоні проведення АТО один із військовослужбовців Збройних сил України вчинив вбивство у своєму підрозділі та перейшов на бік противника в “ЛНР”. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО та дані волонтерів.

“Увага! Вчора боєць одного з наших підрозділів скоїв тяжкий злочин. З надією на те, що уникне покарання він перейшов на бік противника”, – йдеться в повідомленні штабу вранці 2 грудня.

Волонтер Роман Донік із Харкова зазначив у соцмережі, що йдеться про бійця 93-ї окремої механізованої Харківської бригади ЗСУ (ППД – смт Черкаське, Дніпропетровська область).

“З приводу перебіжчика з 93-ї. Швидше за все, він для цього й пішов в ЗСУ. Суто контррозвідка проґавила. Прийшов через Красноармійський військкомат (зараз Покровськ, Донецька область – “Н”). Сам з Одеси. Росіянин. Дочекався, коли товариші по службі поїхали у справах, поранив з автомата, а потім добив ножем (непроста це справа – людину ножем добити) командира взводу. Зібрав зброю й гранатомети, сів у “беху” (БМП, бойова машина піхоти – “Н”) і намагався піти на ту сторону. Відразу відреагували, підключили міномети, “беху” відбили. “Сепарок” пішов на той бік”, – написав Донік.

“Якби нормально працювали військкомати, психологи і контррозвідка, то не втратили б сьогодні хорошу людину, взводного”, – додав він.

ДОПОВНЕНО. Речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу 2 грудня так розповів про подію: “У Новотошківському районі, на Бахмутській трасі, що на Луганському напрямку, відбувся злочин – солдат вбив сержанта. Намагаючись уникнути відповідальності, він втік із позиції на БМП і намагався перетнути лінію фронту, щоб сховатись на окупованій території. Проте майже одразу вбивця потрапив у ДТП і продовжив рух пішки, прихопивши з собою кулемет”.

“Цей тяжкий злочин підпадає одразу під декілька статей Кримінального кодексу, і його розслідує військова прокуратура. Інших подробиць з цього приводу поки немає”, – сказав полковник Лисенко.

ОНОВЛЕНО. Читайте про перші результати розслідування:
Убивство на ВОПі: стали відомі імена зрадника і жертви

Російські ЗМІ активно розганяють цю новину у такій версії: нібито “український військовослужбовець перетнув лінію розмежування в районі Кіровська та здався бійцям “народної міліції ЛНР”.




Водночас, як пише “Інформнапалм“, “джерело у військовому відомстві на умовах анонімності озвучило, що викрадення БМП дійсно мало місце, тільки обставини були іншими”.

“Зайшла ДРГ противника в штатському, на «цивільних» українські військові не зреагували, результат виявився плачевним – один солдат був убитий, другого взяли в полон і викрали БМП”, – зазначив співрозмовник.

Він також припустив, що офіційні джерела можуть не розкрити ці деталі через факт смерті одного з військовослужбовців.

Водночас інші джерела в ЗСУ спростовують “слід ДРГ” в інциденті. Проводиться розслідування.

Нагадаємо, 1 грудня Держприкордонслужба повідомляла, що біля КПВВ “Мар’їнка” в полі за допомогою тепловізора затримали чоловіка, який намагався нелегально перейти на бік сепаратистів, щоб вступити до НЗФ.

Читайте також:
Заяви Росії про затримання двох дезертирів з ДПСУ  – елемент гібридної війни, – Слободян

Розвідка засвітила повну “штатку” мотострілецької роти ЗС РФ з Примор’я,
яка прибула воювати на Донбас

На Донбасі присутні до 7,5 тис. російських військових, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна