СБУ порушила справу проти актора Охлобистіна, який отримав “паспорт ДНР”

 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо російського актора Івана Охлобистіна. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

“Після публічної підтримки Охлобистіним ідей “русского мира”, радісного привітання “русской весны” в Україні, а також висловлювання на підтримку діяльності терористичної структури “ДНР”, агресії проти України з боку РФ і анексії АР Крим, Головним слідчим управлінням СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення Охлобистіним І. І. злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України”, – написала Гітлянська у “Фейсбуці”.

Вона нагадала, що днями (30 листопада) ватажок “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко вручив Охлобистіну так званий “паспорт ДНР”.

“Новоспечений “громадянин ДНР”, отримавши паспорт з рук не менш видатної постаті ‒ голови “маладой республіки” Олександра Захарченка, помітно розчулився та назвав ДНР “оплотом та форпостом російського миру”. Товарищ Охлобистін також пообіцяв бойовикам допомогу пропагандистського характеру, шляхом реалізації відповідних кінопроектів. Чекаємо із нетерпінням”, – написала речниця СБУ.

“За інформацією спецслужби, Іван, виступаючи перед поважним загалом процитував сам себе: “Скажите пожалуйста, а вы никогда не задумывались над такой расхожей фразой: «бессмысленный и беспощадный русский бунт»? А смысл такой ‒ русский мужик он ничего менять не хочет, он так побузит, покипишует и домой. В этом основа всей русской государственности”. Сподіваюсь, що численні російські кадрові військові та найманці розцінять це як “руководство к действию”, – жартома додала Гітлянська.

Як відомо, акторові Охлобистіну в 2014 році був заборонений в’їзд в Україну.
Громадянин РФ Іван Охлобистін, колишній священик РПЦ, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями, зокрема він просив Путіна ввести війська на Донбас. Актор кілька разів відвідував окупований Донецьк і заявляв, що готовий воювати за так звану “ДНР”.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

“ДНР” спонукає місцевих жителів оформити паспорти “республіки” до 2017 року

Бійці коломийської бригади відбили в бойовиків “кулемет Пореченкова”. ВІДЕО

“Любов, голуби і вата”. Російський актор Михайлов-“Кузякін” пообіцяв Донецьку кінофестиваль. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна