Більшість українців не підтримують Мінські угоди й хочуть ізоляції ОРДЛО. СОЦІОЛОГІЯ

 

Результати мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі позитивно оцінюють лише 9,2% громадян України. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Майже однакова кількість українців оцінюють Мінські домовленості негативно (30,2%) і нейтрально (32,6%).
При цьому лише 16% українців не знають про мінські домовленості, а 12,1% вагаються з відповіддю.

Понад третину опитаних громадян, 42,3%, вважають, що питання статусу тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей необхідно виносити на всеукраїнський референдум.
Третина – 33,2% – опитаних не підтримують таку ідею, а ще 24,4% не визначилися.

Якби такий референдум відбувся, то 49,6% опитаних заявили, що взяли б у ньому участь, чверть населення (25,5%) – не взяли б, а ще чверть опитаних (24,4%) не визначилися.

Із 49,6% опитаних, які готові взяти участь у референдумі, більшість (53,6%) проголосувала б за офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляцію.

Ще 29,6% підтримали б надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не скоїли тяжких злочинів, та проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України.

Решта (16,8%) не визначилися з відповіддю.

Читайте також:
Половина українців – проти особливого статусу Донбасу й виборів в ОРДЛО, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.