Журналісти показали маєтки віце-прем’єра Кириленка, який ніколи не займався бізнесом. ВІДЕО

 

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко є власником елітної квартири в центрі Києва, а також заміської резиденції в селі під Києвом площею 900 квадратних метрів, що розташовується на 80 сотках і схожа на будинок культури. Про це йдеться в журналістському розслідуванні “Громадського ТБ”.

budinok-kirilenka-moskovska-ploshha
Так, у 2006 році Кириленко придбав чотирикімнатну квартиру на 156,42 кв.м. в елітній багатоповерхівці на вулиці Московській у Печерському районі, яку нині оцінюють в 10 млн. грн.
Експерт із нерухомості Денис Седаков зазначає, що в 2006-му це помешкання коштувало 600-700 тисяч доларів.

budinok-kirilenka-ivankovichi
Заміська резиденція віце-прем’єра розташована в селі Іванковичі Васильківського району – лише за 15 км від Києва.
Записана вона на дружину чиновника – Катерину Кириленко, яка є викладачкою Київського національного університету культури і мистецтв та була не раз обвинувачена в плагіаті.

Як зазначається у виписці з реєстру нерухомості, в 2013 році дружина віце-прем’єра отримала в дар п’ять ділянок землі в Іванковичах. Разом ділянки утворюють єдиний масив майже 80 соток. На цій землі і почали будувати особняк. На даний момент будівництво майже завершено, залишилася закінчити частину робіт.

За величезним будинком – штучна водойма. “Далі – ділянка розширюється. Потім її перетинає струмок з двома містками. За ним земля піднімається декількома штучними ярусами зі сходами. І так до самого лісу, межа з яким прикрашена висадженими по периметру ялинками”, – повідомляють журналісти.

За оцінкою Седакова, вартість ділянки – приблизно 5 тисяч доларів за сотку, тобто 400 тисяч доларів за ділянку.

“Земля на 400 тисяч доларів – щедрий подарунок для дружини В’ячеслава Кириленка. Адже згідно реєстру прав на нерухоме майно, всю цю землю вона отримала за договором дарування. Ім’я дарувальника невідоме”, – зазначає “Громадське”.

Сам Кириленко відмовився прокоментувати цю інформацію, заявивши, що все вичерпно описав у своїй е-декларації.

Варто зазначити, що з грошових активів Кириленки задекларували 5200 доларів, 24400 доларів і 4600 євро готівкою, без банківських заощаджень.
Зарплата урядовця за рік – 74398 грн. за рік, його друдини в КНУКіМ – 168184 грн. за рік, без інших доходів.

З дружиною чиновника журналістам зв’язатися не вдалося.

В'ячеслав Кириленко

В’ячеслав Кириленко

Як відомо, 48-річний В’ячеслав Кириленко протягом усієї кар’єри займався лише політикою та державною службою. Він народний депутат України III—VIII скликань (з 1998 року). Очолював Українську студентську спілку (з початку 1990-х років), “Молодий Рух”, був одним із лідерів Української народної партії, співголовою Коаліції молоді “Наша Україна”, головою політради партії “Народний союз “Наша Україна” та фракції НСНУ в парламенті. У “помаранчевий” період був міністром соціальної політики та праці, із 20014 року – міністром культури. Надалі – віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань.

Читайте також:
Супер-Кістіон, клінч Кириленка й Розенка. У Кабміні поділили сфери впливу між віце-прем’єрами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна