Порошенко в день 25-річчя референдуму: Не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини

 

У привітанні з нагоди 25-ї річниці референдуму про незалежність 1 грудня Петро Порошенко зокрема заявив, що головним гарантом власної незалежності мають стати “самі українці, зберігаючи єдність і непохитність”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Банкової.

“Сьогодні ми відзначаємо надзвичайно важливу та символічну дату — 25-ту річницю Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
Це був безпрецедентний чин єднання нації, унаслідок якого не залишилося місця жодним сумнівам у прагненні Українського народу жити у власній державі”, – ідеться в заяві.

Саме після референдуму 1 грудня 1991 року незалежну Україну визнали усі суб’єкти міжнародних відносин, підкреслив президент.

“Нині цивілізований світ сповна усвідомлює життєву необхідність існування великої європейської держави Україна у її міжнародно визнаних кордонах — як запоруки стабільності і верховенства права у міжнародних відносинах та миру на Європейському континенті.
Однак головним гарантом власної незалежності маємо стати ми з вами, дорогі українці, зберігаючи єдність і непохитність перед нинішніми викликами та загрозами”, – наголосив Петро Порошенко.

“Без перебільшення, сьогодні єдність суспільства — це питання збереження державності. Якщо не хочемо знову бути зруйнованими зсередини та поневоленими російським агресором, не можемо дозволити ніякого розбрату, внутрішніх інтриг, отаманщини”, – підкреслено у відозві.

У річницю Всеукраїнського референдуму президент висловив “вдячність усім, хто долучився до священної справи здобуття, становлення та збереження української державності і незалежності”.

Серед невідкладних завдань незалежної України Порошенко назвав “викорінення корупції, яка десятиліттями існувала завдяки зацікавленим можновладцям”, судову реформу й реформу правоохоронних органів.

“Маємо подолати бар’єри для сталого економічного розвитку, поліпшення макроекономічних показників, створення максимально привабливого інвестиційного клімату.
Безумовний пріоритет — посилення обороноздатності держави, зміцнення національних збройних сил як запоруки мирного майбутнього України і українців.
Усе це означатиме реалізацію європейського вибору, який зробив Український народ”, – підкремлив глава держави.

Читайте також:
Ірина Геращенко: Задача нашого покоління – відновити територіальну цілісність
нашої великої країни

Наш парад – це сигнал ворогу: “Товарищ москаль, на Україну шуток не скаль!” – Порошенко.
ФОТО, ПОВНЕ ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.