Крим отримає чотири канали українського цифрового ТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні в четвер, 1 грудня, ухвалила рішення звернутися до Українського державного центру радіочастот з проханням прорахувати частоти для організації цифрового мовлення на Крим. Таким чином півострів забезпечать не лише ФМ-мовленням, а й цифровим телебаченням.
Про це розповів член Нацради Сергій Костинський, передає “Укрінформ“.

“Національна рада з питань телебачення і радіомовлення замовила частоти і вже оголосила конкурс на чотири ФМ-частоти для мовлення на територію Криму через телевежу на Чонгарі в Херсонській області. Сьогодні ми ухвалюємо рішення щодо звернення до Українського державного центру радіочастот – на прорахунок частоти для організації цифрового мовлення на Крим. Тобто ми плануємо не тільки радіомовлення на Крим в ФМ-діапазоні, а й цифрове телебачення – і це має бути не менше чотирьох телеканалів. Сподіваюся, що в першому кварталі ми вже зможемо отримати відповідь від УДЦР”, – сказав Костинський.

Він уточнив, що Нацрада звертається до УДЦР на прохання підприємства “Телемережі України”, яке будує вежу на Чонгарі в Херсонській області.

Костинський повідомив, що 2 грудня на Херсонщині відбудеться виїзне засідання Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи Національного телебачення і радіомовлення, яка працює при Міністерстві інформполітики.

У засіданні візьмуть участь заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука та голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Розглядатиметься, зокрема, питання розвитку мовлення в Херсонській області та організації мовлення на Крим.

За його словами, відбудеться й перевірка перебігу будівництва телевежі на Чонгарі.

“Ми закладемо пам’ятний камінь до підніжжя телевежі, де вже готова перша секція. Планувалося, що під кінець року вежа буде готова. Сподіваємось, так і буде”, – зазначив Костинський.

Голова Нацради Юрій Артеменко висловив сподівання, що наступного тижня відбудеться офіційне відкриття вежі на горі Карачун біля Краматорська, яка наразі працює у тестовому режимі.

Читайте також:
Нацрада “вмикає” чотири частоти для радіомовлення на Крим

Розрив окупаційної пропаганди. В Білогірському районі Криму мовить лише українське ТБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна