Військова прокуратура завершила досудове розслідування щодо екс-уповноваженого Путіна в Криму Бєлавєнцева

 

Головна військова прокуратура України 30 листопада завершила спеціальне досудове розслідування щодо колишнього уповноваженого представника президента РФ у так званому “Кримському федеральному окрузі” Олега Бєлавєнцева. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Бєлавєнцева підозрюють у пособництві в посяганні на територіальну цілісність України, підбурюванні до державної зради, а також сприянні у веденні агресивної війни за попередньою змовою.

“Слідчими зібрані беззаперечні докази, на підставі яких громадянин Російської Федерації Олег Бєлавєнцев обґрунтовано обвинувачується у тому, що він у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади та службовими особами Збройних сил РФ, виконуючи відведену йому роль у спільному злочинному плані, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради, а також своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, що призвело до тимчасової окупації півострову Крим та інших тяжких наслідків”, – сказано в повідомленні прокуратури.

Наразі Бєлавєнцев оголошений у розшук, слідчими суддями надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“20 листопада 2016 року обвинувальний акт стосовно О. Бєлавєнцева передано до суду для подальшого проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)”, – додали у ВПУ.

Інкриміновані Бєлавєнцеву особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також:
Печерський суд дозволив арешт представника Путіна в Криму та російського генерала

ГПУ оголосила підозру 18 високопоставленим росіянам через війну на Сході. ПРОСЛУШКА ЗАТУЛІНА І ГЛАЗЬЄВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна