Кабмін затвердив новий алгоритм нарахування платні за тепло для будинків без лічильників

 

Рахунки за централізоване опалення для родин, в будинку яких немає обліку тепла, теплопостачальними підприємствами формуватимуться на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де лічильники встановлені. Відповідне рішення сьогодні схвалено  урядовцями на засідання Кабінету Міністрів, інформує прес-служб відомства.

Цей алгоритм формування платіжки за опалення повинні будуть використовувати міста, де рівень оснащеності житлового фонду приладами обліку теплової енергії становить не менше 50%. Цей 50% поріг і дасть можливість визначати середнє споживання тепла в населеному пункті з прийнятною точністю. Відповідно жовтневі платіжки за централізоване опалення, які надійшли сім’ям, в будинку яких немає будинкового лічильника, пропонується перерахувати.

Зазначається, зо через низький рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла, який на кінець 2014 року становив всього 32%, протягом останніх десятиліть порушувалося право споживачів на отримання коректного та справедливого нарахування за спожиту комунальну послугу.

Читайте також:
Від сьогодні українцям доведеться платити за тепло та гарячу воду вдвічі більше

Гройсман пригрозив кримінальною відповідальністю за помилки в квитанціях за тепло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна