Україна може відмовитися від проведення тристоронніх зустрічей у Мінську та шукатиме нові майданчики

 

Білорусь може перестати бути місцем проведення зустрічей Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі, якщо офіційний Мінськ і далі підкорятиметься волі Кремля у принципових для України питаннях. Про це на зустрічі з білоруськими журналістами в Києві заявила голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє “Радіо Свобода“.

“Для нас дуже важливо мати прогнозованого сусіда, з боку якого ми не отримаємо авіаударів або якихось інших небезпечних речей. Разом з тим голосування у Нью-Йорку продемонструвало реальний стан речей: якщо в грудні Білорусь знову буде намагатися догодити Росії, нам нічого не залишиться, як замість Мінська шукати іншу платформу для переговорів”, – вказала Гопко.

Ми не можемо бути там, де держава не займає нейтральну позицію. Якби Білорусь щонайменше утрималася – це одна історія. Якщо ж вона не тільки проти, а ще її використовували для блокування рішення, – вже зовсім інший розклад… Мінськ у своєму статусі має зберігати нейтральність до подій, а не ставати рупором Кремля”, – додала депутат.

15 листопада в Третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН розглядалася ініційована Україною резолюція про порушення прав людини в окупованому Криму. Документ підтримали 73 держави, 76 утрималися. Проти проголосували 23 країни, серед яких Ангола, Куба, КНДР, Іран, Росія, Нікарагуа, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела, Еритрея та інші.

Читайте також:
Лукашенко розповів про проблеми Білорусі через Україну та міцні союзницькі відносини з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна