У Франції праймеріз “республіканців” виграв кандидат, який хоче зняти санкції з РФ

 

У другому турі праймеріз серед французьких правоцентристів та “республіканців” переміг колишній прем’єр-міністр Франсуа Фійон, який набрав 66,5% голосів. Його конкурент, інший екс-глава уряду Ален Жюппе, здобув підтримку 33,5% “республіканських” виборців.
Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на Le Monde, такі результати було зафіксовано ввечері 27 листопада після підрахунку результатів 9915 дільниць із 10 229.

Ален Жюппе визнав свою поразку ще до закінчення підрахунків.

Нагадаємо, в першому турі Фійон зібрав 44,1% (або 1,89 мільйона голосів), Жюппе – 28,6%, (1,22 млн.), екс-президент Ніколя Саркозі – 20,7% (0,88 млн.).

Це вперше в історії французької правоцентристської партії було використано праймеріз як інструмент відбору свого кандидата на президентських виборах.

Таким чином, на президентських виборах 2017 року кандидатом від республіканців буде Франсуа Фійон – прихильник скасування санкцій проти Росії.

Як зазначає “Німецька хвиля“, у своїй кампанії Фійон спирається на більш консервативний електорат, виступає проти одностатевих шлюбів та за лібералізацію економіки, тоді як Жюппе підтримували виборці, котрі тяжіють до центру.

За словами Фійона, санкційна політика Заходу “провалилась” і не дала нічого, крім розвалу європейських фермерів”.
Він також заявив про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на Сході України та наголосив, що готовий до співробітництва з РФ щодо Сирії.

Жюппе виступав проти зближення з Володимиром Путіним, який “не припиняє говорити про “холодну війну”. У випадку перемоги Жюппе обіцяв наполягати на виконанні РФ мінських домовленостей та неприйнятності анексії Криму.

Читайте також:
Французький депутат вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання
про візит в окупований Крим. ВІДЕО

Поцілувавши “зеленого чоловічка”, французький депутат заявив,
що Європа визнає Крим російським через рік. ПАРЄ не зважає

Мерія Ніцци прийняла делегацію з окупованого Криму і визнала його російським

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна