Беркутівців доставили в суд, де мають допитати Януковича. Біля суду проходить мітинг

Колишніх бійців спецпідрозділу “Беркут”, підозрюваних у справі розстрілу 48 активістів Євромайдану, доставили до Святошинського районного суду міста Києва. Про це з місця події повідомляє “Укрінформ“.

Машина з підозрюваними заїхала у двір райсуду об 11:50.

Доставку 5 спецпризначенців до суду підтвердив Зорян Шкіряк.

Як повідомляють “Українські Новини“, будівлю Святошинського районного суду Києва з вимогою притягнути колишнього Президента Віктора Януковича до кримінальної відповідальності пікетують близько 30 людей.

За словами активістів, вони не мають наміру блокувати роботу суду, однак вимагають зробити все необхідне для притягнення Януковича до відповідальності.

У руках мітингувальники тримають аркуші паперу з написами “Мій син загинув. Вимагаю: зека на нари”, “Мій чоловік загинув. Вимагаю: зека на нари” і “Я вижив. Вимагаю: зека на нари”.

За правопорядком стежать 5 співробітників поліції.

Нагадаємо, 25 листопада Януковича в Святошинському райсуді Києва мали допитати як свідка у справі п’ятьох “беркутівців”, обвинувачених у розстрілі 48 майданівців, причому це була ініціатива сторони захисту.
Янукович перебував у Ростовському суді (РФ) і мав говорити в режимі відеоконференції. Однак допит свідка не відбувся через те, що активісти організацій “Правий сектор”, “Вільні люди” тощо блокували вивезення арештованих “беркутівців” із Лук’янівського СІЗО. Поліція не перешкоджала блокуванню СІЗО.
Суд погодився перенести допит Януковича на 28 листопада.

Наслідками суду 25 листопада стало з’ясування місця перебування президента-втікача, якого в Україні готуються засудити заочно, та активне повернення Януковича в політичний інформпростір України.

Читайте також:
Бенефіс Януковича в суді: у чому він зізнався і про що жалкує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна