У Москві зірвали показ фільму про Голодомор свинячою головою

 

У Москві так звані “активісти” зірвали показ фільму “Голод-33”, який повинен був пройти в Українському культурному центрі в День пам’ять жертв голодоморів, 26 листопада.

Як повідомляють російські ЗМІ, перед УКЦ пройшла акція протесту у зв’язку з роковинами Голодомору, що відзначаються в Україні.

Участь у заході взяли близько двох десятків “активістів” на чолі з муніципальним депутатом московського району Якиманка Дмитром Захаровим.

Вони завадили показу фільму “Голод-33”, назвавши його “русофобським”, заявивши, що незгодні із твердженням про Голодомор як геноцид українського народу.

Відзначається, що за півгодини до показу маніфестанти влаштували “інсталяцію” – розклали під синьо-жовтим прапором біля входу в Український культурний центр кістки, свинячу голову та плакат “Міф голодомору – брехня і танці на кістках”.

При цьому поліція в дії “активістів” не втручалася.

Як відомо, 26 листопада в Україні вшановували пам’ять жертв голодоморів. Крім України, меморіальні заходи пройшли ще в 32 країнах світу.

Читайте також:
Порошенко з дружиною вшанували пам’ять жертв Голодомору

“Жнива диявола”. Голлівудські зірки знялися у фільмі про Голодомор. ТРЕЙЛЕР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна