“Думали – ДРГ”. На Херсонщині розслідують обставини смертельної стрілянини військових ЗСУ

 

Військова прокуратура Херсонського гарнізону розслідує обставини стрілянини в зоні відповідальності 57-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, де один боєць був поранений, а другий загинув на місці.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на херсонське видання “Новий день”, батальйон 57-ї омбр, розквартирований на території солезаводу в Генічеському районі, взяв під охорону низку стратегічних об’єктів і оборонних споруд біля адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Повертаючись із варти, один із бійців відстав від товаришів по службі, приставив автомат до голови і натиснув на спусковий гачок табельного автомата АКСУ, застрелившись.
Як з’ясувалося згодом, солдат нібито не зміг пережити розрив зі своєю дівчиною.

Почувши постріл, командир батальйону, в якому служив самогубець, одразу послав шістьох підлеглих розібратися, хто й чому стріляв.

Побачивши озброєний наряд (той самий, який повертався з варти), вони одразу відкрили попереджувальний вогонь з автоматів у повітря і в землю – на той випадок, якщо це не свої, а диверсійно-розвідувальна група противника (ДРГ).

Одна з куль зрикошетила чи то від каменя, чи від чогось іншого, і влучила в руку молодшому сержанту (одному з учасників “групи швидкого реагування”), легко його поранивши.

Як повідомив військовий прокурор Херсонського гарнізону Юрій Грім, матеріали за фактом самогубства бійця внесено до Єдиного реєстру досудових рішень. Однак пізніше частину їх може бути виділено і в окреме кримінальне провадження – про необережне поводження з вогнепальною зброєю.

Щоб визначити, з чийого автомата випустили кулю, що поранила молодшого сержанта, призначено балістичну експертизу.

Також розглядається можливість притягнення командира батальйону, майора ЗСУ, до адміністративної відповідальності за службову недбалість.

Нагадаємо, днями СБУ на межі з Кримом затримала двох дезертирів із числа колишнії військових ЗСУ, які перейшли на бік Росії.
Раніше причиною затримань громадян України в Криму було названо зокрема дії ДРГ.

Читайте також:
МОУ із запізненням підтвердило загибель двох бійців від детонації боєприпаса у стволі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна