Доба в АТО: четверо поранених, концентрація вогню – на Маріупольському напрямку

 

За минулу добу, 26 листопада, в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок обстрілів бойовиків поранення отримали двоє українських військовослужбовців. Про це розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців не було, однак отримали поранення двоє наших військовослужбовців”, – зазначив полковник Мотузяник, додавши, що поранення дістав ще один військовий – в результаті підриву на міні військового автомобіля.

Також речник розповів, що в Мар’їнці цивільний чоловік підірвався на гранаті. Попередньо встановлено, що трагедія трапилася, коли чоловік відчинив двері до помешкання своєї знайомої, яке було заміновано. Зараз поранений перебуває в лікарні міста Курахове.

За даними штабу АТО, за минулу добу бойовики 37 раз обстріляли позиції Збройних сил України, при цьому абсолютна більшість обстрілів припала на Маріупольський напрямок.

Із важкої артилерії, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели вогонь по Мар’їнці, Водяному, Широкиному, Талаківці, Лебединському, Павлополю. По Новотроїцькому стріляв снайпер.

“По наших позиціях було випущено майже 200 мін, а також понад 40 артснарядів. Найбільш інтенсивний сеанс обстрілів відбувся вчора вранці – між 8-ю та 12-ю годиною”, – розповів Мотузяник про ситуацію в секторі “Маріуполь”.

За його словами, ввечері між Славним та Оленівкою відбулося бойове зіткнення між силами АТО і бойовиками, бій тривав годину.

На Донецькому напрямку з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляно українські позиції біля Авдіївки, Опитного та Майорська.

На Луганському напрямку бойовики з мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Новозванівку, Попасну, Оріхове й Новоолександрівку, зазначили в прес-центрі штабу АТО.

Читайте також:
У штабі АТО показали, як воюють у розділеному Зайцевому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна