Азаров у Москві створив Союз політиків-втікачів і розповів про вбивство Чечетова

 

У Москві в неділю, 27 листопада, зібрався на з’їзд так званий “Союз політичних мігрантів та політв’язнів України” (СППУ) під керівництвом Миколи Азарова – екс-глави уряду, який втік до Росії після перемоги Майдану. На цьому зібранні екс-прем’єр висловив бажання повернутися в Україну.

Про з’їзд сам Азаров повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Прем’єр-втікач заявив, що завдання тих, хто взяв у участь у зібранні – “привернути увагу західної громадськості до політичних репресій”, які, за його словами, провадить нинішня влада України.

“За кожним з учасників з’їзду непроста доля, їм довелося покинути Батьківщину у непростих умовах, пережити тортури, знущання. Те, що в Україні XXI століття з’явилися політв’язні і політемігранти – це просто немислимо”, – заявив Азаров.

Виступ Миколи Азарова на форумі СППУ

Виступ Миколи Азарова на форумі СППУ

“До мого старого товариша, депутата Михайла Чечетова прийшли бандити і, погрожуючи йому тим, що вб’ють дочку і її сім’ю, змусили викинутися з вікна багатоповерхівки. Іншого мого товариша, колишнього “губернатора” Запорізької області Олександра Пеклушенка, теж довели до самогубства. Убили Олега Калашникова, абсолютно відкрито ведучи за ним стеження. Убили Олеся Бузину. Тисячі людей переслідуються лише через те, що не приймають той тоталітарний режим”, – зазначив Азаров.

“Ми обов’язково повернемося в країну і будемо будувати нову Україну, тому що ми знаємо, як це зробити, і вже не раз це робили”, – додав він.

РосЗМІ зазначають, що участь у з’їзді взяли представники Одеси, Харкова, Слов’янська, Дніпропетровська, Запоріжжя, Львова, частин Донецької і Луганської областей, які перебувають під контролем України – ті, що зараз проживають у Росії.

“Делегати визнали входження Криму до складу Росії, а також запропонували влаштувати Україні за конфедеративним принципом”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, у липні 2015 року екс-прем’єр-утікач Микола Азаров вирішив заснувати “Комітет порятунку України”, який нібито є його “урядом у вигнанні”.
В ході презентації “Комітету” представили  “альтернативного кандидата в президенти”, яким став екс-“регіонал” Володимир Олійник. Сам Азаров став “альтернативним прем’єром”.

У серпні 2015 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом заяв так “Комітету порятунку України”.

24 листопада 2016 року екс-нардеп, екс-мер Черкас Володимир Олійник заявив, що має намір в українському, російському та європейському судах “довести факт державного перевороту”, що стався на Україні в лютому 2014 року.

Варто нагадати, що за два дні до інформаційних приводів від “Союзу політичних мігрантів та політв’язнів України” на суд і прес-конференцію в Ростові вийшов екс-президент-утікач Віктор Янукович.

Читайте також:
Янукович і Азаров в День гідності свободи також згадали події Євромайдану

В Ощадбанку зберігається понад мільярд доларів Януковича та Азарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна