МЗС України засудило створення “об’єднаної групи військ” РФ та Абхазії і закликало до деокупації

 

Міністерство закордонних справ України засудило підписання президентом Російської Федерації Володимиром Путіним закону про ратифікацію так званої “угоди” з окупаційним режимом Сухумі (Абхазія) про створення об’єднаної групи військ.

“Цим актом російська сторона має намір легітимізувати протиправне розміщення російських військових підрозділів та бойовиків, що тероризують населення Абхазії. При цьому, російська сторона грубо порушує свої міжнародні зобов’язання, зокрема за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року”, – заявили в зовнішньополітичному відомстві України.

За висновком МЗС, такі дії посилюють напругу в регіоні, стають на заваді планам з розвитку міжнародних транспортних та енергетичних коридорів, створюють умови для подальшого занепаду окупованих територій і спричиняють нові міграційні потоки.

Україна ще раз закликала Росію вивести свої військові підрозділи з окупованих територій Грузії, щоб забезпечити створення міжнародних і національних механізмів безпеки в Абхазії та Цхінвальському регіоні (окупована Південна Осетія) і відновити територіальну цілісність та суверенітет Грузії.

Читайте також:
Путін: Кордон Росії ніде не закінчується. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна