Син Джемілєва вийшов на волю

 

Хайсер Джемілєв, син лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, вийшов на свободу. Про це у “Фейсбуці” написав його адвокат Микола Полозов, інформує “Новинарня“.

“Хайсер на свободі!”– написав Полозов.

Нагадаємо, 24 листопада суд в Росії визнав Джемілєва громадянином України, що дає йому можливість виїхати з РФ. Також було скасовано рішення про встановлення адміністративного нагляду щодо нього.

Термін відбування покарання Хайсера Джемілєва закінчується в суботу, 26 листопада, проте за російським законодавством, його звільнили в останній робочий день перед завершенням терміну, тобто в п’ятницю, 25 листопада.

У 2013 році Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України й тодішнього голови Меджлісу Мустафи Джемілєва, визнали винним у вбивстві з необережності знайомого своєї сім’ї Февзі Едемова з батьківської рушниці.

Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли із сімферопольського СІЗО в Краснодарський край.

Верховний суд Російської Федерації скоротив на півтора року термін ув’язнення в 5 років, визначений Краснодарським крайовим судом для Хайсера Джемілєва. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Хайсер Джемілєв відбував покарання в Астраханській колонії №10.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна