Саакашвілі кличе на “Останню зиму з цим парламентом”

 

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі ініціює вуличну акцію для розпуску Верховної Ради і нових виборів до парламенту. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Фейсбук” Саакашвілі.

“Багато з вас кажуть, що ще не знають про нашу акцію, яка відбудеться цієї неділі, 27 листопада, о 13.00 біля пам’ятника Чорноволу (Музейний провулок, 4)… Цієї неділі я запрошую людей вийти на вулицю і висловити недовіру до Верховної Ради”, – написав він.

“Остання зима з цим парламентом” – назва нашої акції в неділю. Ми хочемо, щоб, в рамках чинного законодавства, були призначені позачергові вибори. Ми хочемо, щоб було змінено законодавство, що дозволить новій крові увійти в наступний парламент”, – заявив Михеїл Сааашвілі, який раніше оголосив про створення “Руху нових сил”.

“Можна довго перераховувати всі причини, але головне – це те, що вже сьогодні, рівно через два роки, нам зрозуміло, що Рада сьомого скликання не здатна стати агентом змін, заради яких народ України героїчно відстоював країну на Майдані в 2013-2014 рр. Ця Рада не прислухається ані до свого народу, ані до рекомендацій міжнародних інституцій. Навіть ті деякі люди, які розуміють критичність моменту, не можуть зрушити цю Раду з мертвої точки”, – зазначив Саакашвілі.

“Причина одна – зміни не вигідні ні президенту, ні кланам, що досі керують Україною. Вони хочуть продовжувати красти як раніше, не зважаючи на війну, не зважаючи на відверто погану економічну ситуацію, не зважаючи навіть на цілком очевидний факт того, що наступна революція може обернутися значно більшими втратами”, – вважає він.

Саакашвілі стверджує, що коли влада дізналася про майбутній захід, то почала чинити перепони: “СБУ обдзвонила всіх перевізників, щоб перешкодити людям приїхати в столицю”.

“Нам щодня розповідають про підготовку провокацій. Банкова намагається повністю дискредитувати вуличний протест, прикриваючись “планом “Шатун“. Вони хочуть на наш мітинг привести проплачених тітушек, щоб показати, що ми – куплена акція.
Ніколи в своєму житті я не опущуся до участі в проплаченому мітингу. Але я прошу всіх, хто у цю неділю зможе приділити дві години, приєднатися до нас. Я хочу, щоб ми своїми світлими обличчями, своїми посмішками, своєю рішучістю і непідкупністю показали, що ми справжні, на відміну від них”, – закликав Михеїл Саакашвілі.

Читайте також:
Саакашвілі оголосив про створення “Руху нових сил”. Його пасло СБУ. ВІДЕО

Саакашвілі заявив, що Порошенко хоче позбавити його громадянства

Саакашвілі оголосив про створення нової політсили та збирається вигнати всіх “бариг” з Ради

Нагадаємо, 7 листопада Саакашвілі подав у відставку з посади голова Одеської обласної держадміністрації на знак протесту проти підтримки президентом “злочинних кланів”.
Відтак він оголосив, що їде в Київ створювати власну політичну силу й “вимітати владу”.

Після перемоги на виборах у США Дональда Трампа Михеїл Саакашвілі не раз публічно нагадував про знайомство з мільярдером, а також про компліменти, які йому робив Трамп у період президентства Саакашвілі в Грузії.
У бельгійському журналі МО вийшов матеріал про те, що “найближчі аналогії Дональда Трампа в Європі – це прем’єр Угорщини Орбан і Михаіл Саакашвілі в Україні”.

На початку 2016 року Саакашвілі проводив у регіонах “Антикорупційні форуми”, просував ідеї “Руху за очищення” та безуспішно збирав мільйон підписів за відставку уряду й інші вимоги.
Вважалося, що “під Саакашвілі” створюється партія “Хвиля” з Давидом Сакварелідзе, однак пізніше Саакашвілі після відставки дистанціювався від цієї ініціативної групи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна