Держзамовлення на виготовлення та ремонт оборонної техніки зменшили на 1,2 млрд. гривень

 

Через фактичне недофінансування Міністерства оборони України, яке склалося через відсутність законодавчих змін, потужності підприємств-учасників ДК “Укроборонпром” задіяні менш ніж на половину своїх можливостей.
 Про це йдеться в повідомленні відомства.

Ця ситуація сталася через скорочення Державного оборонного замовлення для потреб Збройних сил України приблизно на 1,2 млрд грн., що автоматично зменшує запланований обсяг робіт із виготовлення, модернізації та поточного ремонту озброєння та техніки.

Окрім того, за підсумками 9 місяців із 105 підприємств-учасників Концерну, які знаходяться на підконтрольній території України, не є прибутковими 49 підприємств у зв‘язку із неповним фінансуванням Міноборони, яке для “Укроборонпрому” є замовником робіт.

А невиконання фінансування Міністерства оборони України у обсягах затверджених Державним бюджетом України не дозволяє планувати ефективне використання потужності підприємств протягом року.
Наразі під загрозою відправлення у тимчасову неоплачувану відпуску знаходяться близько 500 робітників ДП “Житомирський Бронетанковий Завод” та 150 робітників ДП “Львівський Бронетанковий Завод”.

Зазначається, що Державний концерн “Укроборонпром” виконує роботи для Збройних сил України лише у розмірі 32,6% від всіх запланованих призначень на Державне оборонне замовлення. З розподілених державою 13,5 мільярдів гривень, які спрямовані на ремонт, модернізацію і виготовлення нового озброєння, ДК “Укроборонпром” отримав замовлення лише на 4,4 мільярда гривень. З цих коштів 1,6 мільярдів було направлено на ремонт техніки, а 2,8 – на створення нових зразків озброєння.

Читайте також:
“Укроборонпром” привіз під Раду свою техніку та вніс 14 законопроектів

“Укроборонпром” представив зразок нового бойового модуля “Вій”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна