В Україну в’їхали 47 напівпорожніх автівок російського “гумконвою”

 

Сьогодні вранці РФ в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України 58-го “гуманітарного конвою”. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України, інформує “Новинарня“.

“Оскільки російська сторона в черговий раз здійснила ввезення “гуманітарної допомоги” з порушенням норм міжнародного і національного права та погоджених модальностей, а також враховуючи те, що представники МКЧХ не брали у оформленні участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що  з 5:55 до 7:10 через російські пункти пропуску “Донецьк” та “Матвєєв Курган” на в’їзд в Україну прослідували дві колони “гумконвою” у складі 47 автомобілів.

Під час  візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки, нібито, заповнені продуктами харчування, медикаментами, вживаними теплими речами та обігрівачами. Традиційно, автівки слідували напівпорожніми, а їхня кількість не відповідала заявленій у попередній ноті МЗС РФ. У документі йшлося про 40 автомобілів, а через кордон прослідувало 47.

Читайте також:
На Донбас в’їхали понад 40 автомобілів чергового гумконвою з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна