В штабі АТО прокоментували затримання в Криму екс-військового Чорноморського флоту

 

Федеральна служба безпеки Росії займається підтасовуванням фактів для того, щоб звинуватити колишніх військових, які перебувають на території анексованого Криму, в шпигунстві або диверсійно-розслідувальній діяльності для Міністерства оборони України, заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко в коментарі “Крим. Реалії“.

“Як ми прогнозували, ФСБ Росії використовують бази даних, особисті справи колишніх військовослужбовців Збройних сил України або Чорноморського флоту Російської Федерації для того, щоб звинуватити їх у протиправних діях, а саме в шпигунстві і диверсійно-розвідувальній діяльності. Вони хочуть показати, що спецслужби Росії працюють продуктивно, ніби Україна веде агресивну політику”, – сказав Лисенко.

“Спецслужби Росії пішли шляхом елементарного підтасування фактів. Насправді жодного українського військовослужбовця або розвідника ніхто ніде не затримував”, – додав речник Міноборони.

Також він зазначив, що ФСБ будуть і далі застосовувати практику підтасування фактів, тому можна очікувати нових звинувачень і затримань.

24 листопада на офіційному сайті ФСБ Росії з’явилася інформація про затримання 22 листопада в Севастополі колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту капітана другого рангу запасу Леоніда Пархоменка, якого підозрюють у шпигунстві на користь України.

У СБУ цю інформацію назвали черговим фейком.

Читайте також:
У Міноборони прокоментували затримання “українських диверсантів” ФСБ та спрогнозували продовження

В Росії показали двох “українських диверсантів” та розповіли детальну версію їх затримання в Криму. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна