В Ізраїлі – величезні пожежі. Порошенко відправляє на допомогу два літаки

 

Президент України Петро Порошенко доручив міністрові внутрішніх справ Арсену Авакову відправити два українських літаки АН-32 для гасіння пожежі навколо Хайфи в Ізраїлі.

Про це повідомив сам Порошенко на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці” (допис підписано літерами “ПП” – так нібито підписано дописи, які глава держави робить особисто, без посередництва прес-служби).

Масштабні пожежі в кількох регіонах Ізраїлю вирують третій день поспіль. З міста Хайфа евакуйовано понад 60 тисяч жителів. Понад 130 людей госпіталізовано після отруєння димом та інші травми, пов’язаними з пожежами.

Більшість загорянь викликані засухою і сильними поривами вітру. Але влада заявляє, що не обійшлося й без підпалів, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Haaretz.

Прем’єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що “кожна пожежа, яка сталася в результаті підпалу або підбурювання до підпалів, розглядатиметься владою як терор”.

“Всі, хто намагається спалити частину держави Ізраїль, будуть суворо покарані”, – сказав він.

Начальник поліції Ізраїлю повідомила, що у зв’язку з пожежами було проведено кілька арештів. Водночас, за її словами, якщо пожежі були справді підпалами, то вони не були організовані, а люди “скористалися нагодою”.

Окрім України, свої літаки для боротьби з поширенням пожеж (загалом – 10 штук) пообіцяли надати Туреччина, Греція, Італія, Хорватія, Росія та Кіпр.

Нетаньяху також доручив МЗС звернутися до американської компанії, яка має великий пожежний літак “Супертанкер” на базі Boeing-747, щоб обговорити можливість надіслати його в Ізраїль.

Цей літак вже був в Ізраїлі в 2010 році і допоміг впоратися з найбільшою в історії країни пожежею, яка вирувала чотири дні і спричинила загибель 42 людей.

Читайте також:
У день 45-річчя трагедії в Бабиному Яру Порошенко порівняв його з Аушвіцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна