Саміт Україна-ЄС: про що говоритимуть у Брюсселі

 

В порядку денному 18-го Саміту Україна-ЄС, який відбувається в Брюсселі, обговорення процесу реформ в Україні, зокрема політичних та економічних реформ, в тому числі за підтримки Євросоюзу. В рамках робочого візиту до інституцій Європейського Союзу бере участь у Саміті Петро Порошенко, інформує прес-служба президента.

Глава держави обговорить з керівництвом ЄС ситуацію навколо Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, секторальну співпрацю в різних сферах, зокрема в галузі юстиції, свободи та безпеки. Серед питань порядку денного також процес лібералізації візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Крім цього учасники Саміту на вищому рівні обговорять питання торгівельної співпраці, в тому числі тимчасове застосування поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі та секторальне співробітництво в сферах енергетики і транспорту.

Сторони обговорять ситуацію в окупованих районах Донецької і Луганської областей, незаконне приєднання Автономної Республіки Крим та Севастополя Росією, стан реалізації Мінських угод, а також політику санкцій щодо Росії.

Саміт також приділить увагу поточним подіям у Європейському Союзі, проблемам регіональної та зовнішньої політики ЄС.

За результатами Саміту заплановано підписання низки двосторонніх документів між Україною та ЄС.

Читайте також:
Сьогодні стартує саміт Україна-ЄС, де мало вирішитись питання “безвізу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна