Під Новий рік Україна збільшить дозволи на провезення через КПВВ

 

Українська сторона планує лібералізувати пропускну здатність контрольних пунктів в’їзду-виїзду в зоні АТО з нагоди новорічних свят.
Про це, як інформує “Новинарня“, повідомила після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 листопада Ірина Геращенко, член гуманітарної підгрупи на переговорах ТКГ, перша заступниця голови Верховної Ради та уповноважена президента з питань Донбасу.

“Українська сторона заради спрощення перетину КПВВ для простих громадян, які найбільше страждають від конфлікту, готова напередодні новорічних і різдвяних свят збільшити кількість робочих віконечок і прикордонників на КПВВ, а також збільшити дозвіл на провезення поклажі з 50 до 75 кг”, – написала Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Нехай це маленькі, але дуже важливі для простих громадян рішення”, – додала вона.

За її словами, Україна обурена тим, що бойовики з березня блокують роботу нового КПВВ “Золоте” в Луганській області.
“Ми наполягаємо на його негайному відкритті”, – зазначила переговорниця.

Нагадаємо, КПВВ перейшли на зимовий розклад роботи.

Читайте також:
Українські прикордонники відкрили КПВВ “Золоте”, проте окупанти людей не пропускають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна