На Луганщині через бездіяльність окупантів є загроза виникнення екологічної катастрофи

 

У зв’язку з несплатою окремими районами Луганської області за поставлену воду, понад півмільйона жителів регіону, переважна більшість яких проживає на непідконтрольній Україні території, можуть залишитися без водопостачання, що може призвести до екологічної катастрофи. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, інформує “Новинарня“.

“Така ситуація склалася через систематичне ненадходження платежів за обсяги води, спожиті на непідконтрольній території протягом останніх років. В результаті, борг водопостачального підприємства КП “Попаснянський районний водоканал” за спожиту електроенергію перевищив 121 млн грн і загрожує банкрутством підприємства. Наслідком цього може стати повне припинення водопостачання у регіоні, як на непідконтрольній, так і на підконтрольній українському Уряду території, що призведе до гуманітарної та екологічної катастрофи”, – сказано в повідомленні.

З метою недопущення такої ситуації було відремонтовано водогони, встановлено прилади обліку, прийнято відповідний тариф на водопостачання, тощо.

Також зазначається, що в якості тимчасового заходу, була досягнута домовленість з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, який надав кошти, що дало змогу не припиняти водопостачання протягом останніх двох місяців. Це також дало змогу розпочати опалювальний сезон , оскільки були заповнені водою системи теплопостачання на непідконтрольних українському Уряду територіях.

Натомість, представники ОРЛО, всупереч Мінським домовленостям, продовжують ігнорувати  ініційовані українською стороною пропозиції щодо вирішення питання сплати за поставлену воду. Слід зазначити, що  представники ОРЛО на регулярній основі здійснюють збір коштів за водопостачання з населення, що проживає на непідконтрольних Уряду України територіях. Проте, зазначені кошти, до Комунального підприємства “Попаснянський водоканал” не надходять.

“Отже, є всі підстави вважати, що відповідні дії з боку представників ОРЛО є нічим іншим, ніж навмисним затягуванням процесу і небажанням вирішити проблему”, – наголосили в Міністерстві.

Читайте також:
Донбас може стати зоною екологічного лиха. На відновлення потрібно щонайменше $30 мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна