На Харківщині затримали бойовика “ДНР” на прізвисько “Корж”

 

На Харківщині СБУ затримала бойовика “ДНР” на прізвисько “Корж”, який прибув на Харківщину для збору розвідувальної інформації про бійців добровольчих батальйонів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, інформує “Новинарня“.

Повідомляється, що 40-річний житель Харківщини навесні 2016 року виїхав до Ростовської області (РФ). У тренувальному таборі терористів він навчався тактиці ведення бою, підривній справі і т. ін. Після завершення спецпідготовки “Корж” перебрався на тимчасово окуповані території та брав участь у бойових діях проти українських підрозділів у складі артилерійського підрозділу терористів, який розміщувався у районі Горлівки.

У жовтні “Корж” повернувся на Харківщину із завданням від російських спецслужб збирати інформацію про особовий склад добровольчого батальйону “Донбас”, місце його дислокації і плани переміщення до районів антитерористичної операції. Крім цього, терорист мав збирати дані про громадсько-політичну ситуацію у Харківському регіоні, протестні настрої населення і відношення до влади.

19 листопада оперативники спецслужби затримали бойовика-інформатора на території Лозової.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Читайте також:
СБУ затримала бойовика “ДНР”, який під керівництвом ФСБ хапав патріотів України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна