Муженко: Україна готова до широкомасштабної агресії РФ

 

Україна готова до протидії у випадку широкомасштабної агресії Російської Федерації. Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ генерал армії Віктор Муженко в інтерв’ю агентству BNS під час візиту до Вільнюса, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Ми розглядаємо сценарії від можливої ескалації конфлікту на південному сході України до широкомасштабної агресії щодо України. За цими сценаріями відпрацьовуються відповідні контрзаходи. Війська готуються до цього, комплектуються, і на сьогоднішній день ми здатні протистояти Російської Федерації”, – сказав Муженко.

“Наскільки ми до цього готуємося, ми прогнозуємо, значить, ми вважаємо, що ці сценарії можуть бути реальні”, – додав начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України.

При цьому Віктор Муженко зазначив, що у нього немає ніяких сигналів про те, що майбутня адміністрація Дональда Трампа змінить курс і відмовиться від наміченої підтримки Україні.

Він нагадав, що США виділяють кошти на реформу ЗС України з метою, щоб вона відповідала стандартам НАТО, і ця фінансова підтримка оцінюється приблизно в 500 млн. доларів.

“Принаймні з того, що ми знаємо, зі спілкування з американськими військовими – то ніяких змін поки що не передбачається. Тобто й питання допомоги, в тому числі і допомоги радниками, і питання підготовки (наших військових) інструкторами відповідно, в тому числі й питання матеріальної допомоги, вирішення про яку вже були прийняті – все це поки залишається в силі. І якихось інших сигналів у нас немає на сьогоднішній день”, – сказав Муженко.

Читайте також:
США подарували Україні 2500 приладів нічного бачення. Волонтери згортають допомогу ЗСУ

У Генштабі розповіли, скільки в ЗСУ генералів і взагалі особового складу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна