Кабмін скасував 367 обмежень для бізнесу

 

Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 23 листопада, скасував 367 постанов та нормативних актів, які обмежують діяльність бізнесу в Україні.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання зазначив, що Кабмін буде “знімати всі бар’єри, щоб бізнес розвивався”.

Перший заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Максим Нефьодов, виступаючи на засіданні, розповів, що зняття обмежень дозволить Україні піднятись у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business відразу на декілька десятків позицій, так само як у багатьох інших рейтингах.

Голова уряду Володимир Гройсман наголосив, що багато норм, які зараз скасовуються, були впроваджені ще у Радянському Союзі.
За його словами, якщо проаналізувати, скільки за такими регуляціями було виписано штрафних санкцій та проведено перевірок, можна “за голову взятися, від яких безглуздих речей потерпає український бізнес”.

“Рейтинг – це добре, коли закордонний інвестор дивиться на рейтинг країни з легкості ведення бізнесу – це теж для нього є критерієм прийняття рішень, буде він будувати завод в Україні, чи він буде шукати якусь іншу країну. Це добре. Але важливо, щоб кожен український бізнесмен відчув себе більш вільно, ніж було раніше”, – наголосив Гройсман.

Кабмін надасть інформацію про скасовані регуляції реальному сектору, асоціаціям, зазначив Володимир Гройсман.

Глава уряду подякував суміжним міністерствам, що погоджували ці рішення. При цьому зазначив, що в різних міністерствах є люди, які не зацікавлені у дерегуляції.
У цьому контексті Прем’єр-міністр закликав усіх бути налаштованими на те, “щоб забирати перешкоди і перепони і не заважати людям жити, а підприємцям – працювати. Це наше найголовніше завдання”.

Приклад такого регуляторного акту навів у своєму “Фейсбуці” головний редактор видання “РБК Україна” Валерій Калниш, який стежив за засіданням уряду.
За його словами, досі в Україні була чинною постанова Народного комісаріату праці СРСР від 1923 року “Список категорій працівників і службовців, яким необхідно видавати спецмило додому (в кількості 400 гр. на місяць) на додаток до мила, яке знаходиться на підприємствах при умивальниках”.

Читайте також:
Гройсман пригрозив кримінальною відповідальністю за помилки в квитанціях за тепло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна