ГПУ надала Гаазі докази причетності російських генералів до Іловайської трагедії

 

Делегація Генпрокуратури надала Міжнародному кримінальному суду докази причетності низки російських генералів до Іловайської трагедії. Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, який наразі перебуває з робочим візитом у Гаазі, інформує “Укрінформ

“Вчора в офісі прокурора ми надали докази, як під час подій під Іловайськом Російська Федерація ввела регулярні війська Збройних сил, порушила домовленості про зелений коридор, відступ наших військовослужбовців. Наші докази визнані серйозними“, – зазначив він.

Генпрокурор додав, що після отримання доказів причетності російських військових до подій під Іловайськом відбудуться офіційні процедури Міжнародного кримінального суду з їх опрацювання, які можуть тривати “доволі довгий час”.

Луценко нагадав, що військова прокуратура надала докази причетності до розв’язання та ведення агресивної війни цих подій 18 російських генералів та низки інших високопосадовців ЗС РФ.

“Наразі саме цим колам осіб від міністра оборони до його підлеглих, а також до екс-президента Януковича, який закликав до вторгнення на територію України російських військ, обмежується діалог із нашими колегами в Гаазі”, – резюмував генпрокурор.

Читайте також:
Генпрокурор за підсумками експертизи розставив акценти про загиблих і винних в Іловайській трагедії

“У цей день мені здається, що я теж виходжу з Іловайського котла. І ніяк не вийду”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна