Британець, який убив депутатку, що агітувала проти Brexit, отримав вищу міру покарання

 

У Центральному кримінальному суді Олд Бейлі в Лондоні присяжні визнали Томаса Мейра винним у жорстокому вбивстві депутатки Джо Кокс напередодні референдуму про вихід країни з ЄС та присудили йому вищу міру покарання. Про це повідомляє Independent.

53-річного Томаса Мейра визнано винним у “навмисному та заздалегідь спланованому вбивстві” Кокс. Вирок – довічне ув’язнення.

Мейр не визнав своєї вини.

Повідомляється, що для прийняття рішення присяжним знадобилося не більше двох годин.

Як інформувала “Новинарня“, 16 червня Томас Мейр застрелив депутатку Палати громад від Лейбористської партії Джо Кокс, коли та проводила зустріч з виборцями перед референдумом щодо виходу Британії з ЄС, призначеним на 23 червня. Кокс агітувала за те, щоб країна залишилася в Євросоюзі. Мейр також кинувся на неї з ножем.

Депутатка померла в лікарні, а підозрюваного у вбивстві затримали в кількох кварталах від місця злочину. Мейру висунули звинувачення у вбивстві, тяжких тілесних ушкодженнях, володінні зброєю з метою нападу.

На референдумі більшість британців підтримали Brexit.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна