Вчителька намагалася продати свою ученицю за 10 тис. доларів. ФОТО

Співробітники поліції затримали вчительку інтернату в Харківській області через спробу продажу дитини за 10 тис. доларів.  Про це на своїй сторінці в написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Фейсбуці”.

“Їй 52 роки, викладач української мови й літератури спецінтернату для складних підлітків у Харківській області. Вона намагалася продати свою ученицю за 10 тисяч доларів. Підбирала покупця, торгувалася… Пропонувала привести дівчинку у вказане місце й посадити в машину до покупця”, – написав він.

Аваков зазначив, що за 1 000 гривень затримана надала “покупцеві” фотографії дівчинки й медичну картку. Ймовірно, дівчину намагалися купити для вилучення органів.

“Вона влаштувала дівчинку з неблагополучної сім’ї в свій інтернат, підшукувала покупця, передавала документи. Поліція затримала жінку “на гарячому”, коли вона вивела дитину за територію інтернату, привела до “покупця” і взяла гроші”, – розповів очільник МВС.

Операція поліцією розроблялася з початку серпня.

Зазначається, що 52-річна вчителька викладала українську мову та літературу, дівчинка – з села Манченки Харківського району, із багатодітної родини, інтернат – у Люботині.

Зараз затримана допитується слідчими й чекає суду з визначення запобіжного заходу.

ОНОВЛЕНО. Жінці оголошено підозру за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми, вчинена щодо малолітньої особи) з санкцією 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна