Російські дипломати хочуть побачитися із затриманими українськими дезертирами з Криму

 

Генеральне консульство Росії в Одесі просить організувати зустріч із затриманими на межі з Кримом українськими дезертирами, що перейшли служити на бік Росії.
Про відповідну ноту інформує російське агентство ТАСС з посиланням на прес-службу посольства РФ у Києві.

Також у консульстві просять надати копії документів, що підтверджують особу громадян Росії.

“У зв’язку з поширеною в українських ЗМІ інформацією про затримання 20 листопада 2016 року органами СБУ громадян Російської Федерації М. Є. Одинцова та О. В. Баранова генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що підтверджують їх особу та громадянство, а також організувати зустріч російського консульського співробітника із затриманими”, – зазначили в посольстві.

Як відомо, Служба безпеки України затримала двох українських дезертирів на адмінмежі з Кримом, коли ті намагалися нелегально купити документи про нібито закінчення військових ВНЗ в Україні.
Молодший сержант Олександр Баранов і прапорщик Максим Одинцов до 2014 року служили в Збройних силах України, однак після окупації півострова Росією зрадили присязі й підписали контракти з міністерством оборони РФ.
СБУ оприлюднила їхні нові російські паспорти, видані 2014 року.

Суд у Миколаєві обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 350 і 250 тисяч гривень відповідно.

Як відомо, російська сторона не допускає українських дипломатів та навіть російських адвокатів до колишнього військового ЗСУ Олександра Панова, якого ФСБ Росії затримала в Криму в серпні і вважає “диверсантом”.

Читайте також:
Кримських дезертирів Баранова й Одинцова затримали в буферній зоні КПВВ “Чонгар”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна