Янукович і Азаров в День гідності  свободи також згадали події Євромайдану

 

Екс-президент України Віктор Янукович в третю річницю Майдану заявив, що переворот на Україні був неминучий, а його хід спланували заздалегідь. Про це він розповів у проросійському фільмі Олівера Стоуна “Україна в огні”, прем’єра якого відбулася 21 листопада на російському телеканалі, повідомляє “РИА Новости”.

Коли мирний протест став перетворюватися в збройний, Янукович зазначив, що він “був противником, щоб до мітингувальників застосовували силу”.

“Ми сьогодні не знаємо, хто стріляв у людей на Майдані. І це проблема. Ця тема дуже небезпечна, ця тема війни. Сьогодні ніхто спокійно не може відчувати”, — додав екс-президент.

Згадуючи 2013 рік, Янукович розповів, що “це був дуже складний період часу для України”.

Він додав, що “жорсткі протиправні дії почалися вже в грудні 2013 року”. За його словами, події стали брати участь неонацистські організації, молоді люди, озброєні металевими прутами і битами. Вони використовували “дорожнобудівельну техніку”, якою “наїжджали на працівників правоохоронних органів, на міліцію, котра захищала урядові будівлі, будівлю адміністрації президента”.

Стоун поцікавився у Януковича, чи були свідчення того, що в подіях в Україні замішані США, на що Янукович дав позитивну відповідь: “Дуже частими гостями були представники США: конгресмени, пані Нуланд”.

“Коли мітингувальники захоплюють урядові будівлі, установи, скажіть, чи припустимо це в будь-якій іншій країні. Наприклад, щоб посол України прийшов до мітингувальників у Фергюсоне і роздавав там пряники або тістечка і звинувачував поліцейських США? Я вважаю, що це неприпустимо ні в одній європейській країні. А чому на Україні було таке ставлення?” — запитав Янукович.

Він розповів, що “посол США в Україні постійно приймав представників Майдану у себе в посольстві”.

Також прокоментував події Євромайдану і екс-прем’єр Микола Азаров, який тако звинуватив у всьому США.

“Однак США і певні кола ЄС змусили нас вибирати: або йти в фарватері агресивної політики США та ЄС проти Росії, або віддати владу маріонеткам вашингтонського режиму. Оскільки ми відмовилися від такого фатально трагічного для України вибору, проти нас почав реалізовуватися сценарій державного перевороту”, – написав він.

Читайте також:
На Майдані Незалежності тисяча людей проводять віче та палять шини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна