В окупованому Криму створили свою футбольну збірну

 

Президія Кримського футбольного союзу оголосила про створення збірної Криму. Про це повідомляє офіційний сайт КФС, що діє на окупованій Росією території.

Головним тренером команди призначений екс-гравець, екс-тренер сімферопольської “Таврії” Валерій Петров, який зараз працює в системі “ТСК-Таврія”.

До складу збірної увійдуть 30 осіб, зокрема 24 футболісти.

Перший навчально-тренувальний збір збірна окупованого Криму з футболу проведе 2-10 грудня в Євпаторії у спортивному комплексі “Арена-Крим”.

Презентація збірної команди Криму з футболу відбудеться в Сімферополі 9 грудня 2016 року.

Нагадаємо, після незаконної анексії Криму Росією три кримські клуби заявилися до другої ліги чемпіонату РФ, однак після протестів України УЄФА заборонила кримським командам грати в російській першості та в міжнародних матчах. Натомість у Криму діє окрема футбольна асоціація, що проводить внутрішню першість.

Фактично, збірна Криму зможе грати лише з командами інших невизнаних квазідержавних утворень, на кшталт “ДНР”, “ЛНР”, Абхазії тощо.

Раніше так звані збірні “ЛНР” та “ДНР” зіграли товариські матчі між собою, а також із командою невизнаної у світі Абхазії (територія Грузії, окупована РФ).

В Україні діє федерація футболу Криму. Відновлена “Таврія” (Сімферополь) почала виступи у чемпіонаті України серед аматорів у місті Берислав Херсонської області.

Читайте також:
На Херсонщині створили українську Федерацію футболу Криму й відроджують ФК “Таврія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна