У центрі Києва перекрили рух та встановили кордон з патрульних, проте мітингувальників ще немає

 

Сьогодні у столиці через проведення масових заходів з нагоди Дня гідності і свободи посилені заходи безпеки. На вул. Хрещатик вже встановили металодетектори, а з боку Європейської площі стоїть кордон з поліцейських машин. Про це повідомляє “112 Україна“.

“На вул. Хрещатик встановили металопластикові детектори. Щоб потрапити всередину в бік Майдану Незалежності, треба показати все, що знаходиться в сумках, правоохоронцям. З боку Європейської площі стоїть кордон з машин патрульної поліції і Національної гвардії. Пропускають тільки автомобілі правоохоронців”, – передає кореспондент.

За словами радника міністра МВС Івана Варченка, столичні правоохоронці працюють в посиленому режимі.

“Ми відпрацьовуємо звичайні для проведення масових заходів набори стандартних і нестандартних форм протидії терористичній загрозі. Це посилене чергування поліцейських, застосування додаткових засобів, рамки, поліцейські собаки, інші додаткові заходи для того, щоб забезпечити здоров’я і життя людей під час проведення масових акцій”, – розповів Варченко.

У Києві у зв’язку з святкуванням Дня Гідності та Свободи з 6:30 перекрито частину вулиць в центрі.

Зокрема, руху нема на частині вул. Хрещатик: від вул. Б. Хмельницького до Європейської площі; вул. Інститутська: від вул. Садової до Майдану Незалежності; вул. Архітектора Городецького; вул. Б. Грінченка, повідомила прес-служба Нацполиции.

Крім того, на вхід і на вихід не буде працювати вихід на вулиці Інститутську з метро “Хрещатик”.

Повідомляється, що у Києві буде обмежено рух від вул. Богдана Хмельницького до Хрещатик, 3; на вулиці Михайлівській, Архітектора Городецького, вулиці Ольгинській. На відрізку від площі Слави до вул. Цитадельної буде діяти обмеження: на Цитадельній на відрізку від Лаврської до Лейпцизької, у Лаврському провулку. Обмеження діятимуть на Банковій, на відрізку від Інститутської до Круглоуніверситетської, на Круглоуніверситетській на відрізку від будинку 11/19 до Лютеранської. Лютеранська буде закрита для руху від Круглоуніверситетської до Заньковецької, Заньковецька також перекрита.

Станом на 8:00 перекриті вулиці у центрі міста, працюють правоохоронці із собаками та металошукачами. Наразі мітингувальників ще немає.

Читайте також:
Річниця двох революцій: що відбуватиметься в Києві у День гідності і свободи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна