Екс-ФСБшник Богданов визнав, що відео звільнення – інсценоване, але його справді викрадали

 

Колишній офіцер прикордонних військ ФСБ Росії Ілля Богданов зізнався, що відео, оприлюднене Службою безпеки України, не є оперативною зйомкою його звільнення з полону російських замовників спецпідрозділом “Альфа”. Про це чоловік сказав в інтерв’ю виданню Depo.

“Це відео знято не в момент захоплення злочинного угруповання. Це знімалося, коли проводився слідчий експеримент”, – зазначив Богданов, реагуючи на скепсис користувачів інтернету щодо відеозапису.

Кадри ролика здалися багатьом надто постановочними, ще до початку атаки на позашляховик навколо нього було натоптано багато слідів. Крім того, мешканці Харківщини, де відбувалася операція СБУ, стверджували, що у них немає снігу.

При цьому Ілля Богданов переконує, що спецоперація з його звільнення після викрадення – правда.

Читайте також:
СБУ запобігла другій спробі вбивства екс-ФСБшника Богданова. ВІДЕО

“Є записи телефонних переговорів, які не були оприлюднені, тобто тих, коли я був на волосину від смерті, і не було ніякої надії на когось. Одне можу сказати про ці переговори, вони там у ГРУ абсолютно кінчені виродки”, – заявив Богданов, який у березні 2015 року отримав українське громадянство.

Про колишнього депутата Харківської облради від Партії регіонів, який, за даними СБУ, організовував викрадення Богданова за завданням ФСБ Росії, він розповів таке: “Росоха, він дуже, дуже досвідчений. Помічник прокурора сказав, що раніше Росоха брав участь в організованому злочинному угрупованні, і коли проходив по цій справі, суддя, який вів справу, раптово помер, а справу закрили. Це людина, яка брала участь у вбивствах і ще в дуже багатьох жахливих речах. Так що так, його могли “вести”.

Ілля Богданов розповів, що Володимир Роззсоха вступив із ним в контакт за тиждень до викрадення. “А брали мене вже інші люди, відвезли на квартиру в центрі Києва. Росоха там мене сфотографував, відправив знімок в ГРУ. Це відразу було ясно, тому що розмова з ГРУ йшла по гучному зв’язку, і я чув про всі їхні домовленості, всі деталі плану. На тому кінці дроту його хвалили, що він офігенний молодець, що він повинен продовжувати мене напихати наркотиками, тримати пов’язаним, в разі невдачі грохнути”.

“З Києва вони мене в напівмаренні завантажили в машину і повезли на схід. Як з’ясувалося, до Харкова. Потримали там, познущалися. А звідти вже до кордону на передачу в Росію… Мені кололи клофелін і ще щось, суміш всього”, – розповів Богданов.

“За півтора місяці до замаху я анонсував книгу, я пишу книгу про спецслужби Росії, і з цим я пов’язую свій замах”, – заявив перебіжчик.

Також Ілля Богданов підтвердив, що брав участь у бойових діях на Сході, зокрема біля Донецького аеропорту, в складі ДУК “Правий сектор”.

Нагадаємо, після звільненя Богданов також повідомив, що збирається працювати в прес-центрі СБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна