Саакашвілі оголосив про створення “Руху нових сил”. Його пасло СБУ. ВІДЕО

 

Колишній голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі анонсував проведення 27 листопада у Києві відкритої ради “Руху нових сил”.  Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

При цьому на обкладинці він розмістив назву – “Платформа нових сил”.

“Сьогодні (19 листопада) близько сотні представників ініціативних груп з усієї України зібралися в нашому офісі. Хоча наша зустріч проходила під пильним наглядом СБУ, у всіх присутніх було відчуття, що ми створюємо щось нове і дуже важливе, а старі політичні клани не зможуть нас зупинити.
Ми дали старт роботі в кожному регіоні України. Спільно вирішили: ми – РУХ НОВИХ СИЛ. Бо саме слово РУХ – відображає все, що ми робимо, воно символ змін, символ перемоги”, – написав Саакашвілі.

“Наша команда міцна, і ми хочемо запросити всіх, хто готовий до командної роботи, наших активістів і союзників прийти 27 листопада о 13.00 до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу в Києві (Музейний провулок) на відкриту раду”, – зазначив він.

Саакашвілі запросив представників усіх демократичних політичних сил приєднатися до “відкритої ради”.

“Ми розпочинаємо кардинальну зміну влади в країні! В другу річницю невдалої роботи парламенту ми оголосимо наші вимоги і розпочнемо оновлення політичної еліти за допомогою кадрового резерву”, – заявив політик.

У зборах ініціативних груп РНС брав участь екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

Він розмістив у мережі відеозапис розмови із представником спецслужби в авто, який нібито стежив за зібранням:

Читайте також:
Саакашвілі каже, що автор плану “Шатун” – голова фракції БПП Гринів

Саакашвілі заявив, що Порошенко хоче позбавити його громадянства

Саакашвілі оголосив про створення нової політсили та збирається вигнати всіх “бариг” з Ради

Нагадаємо, 7 листопада Саакашвілі подав у відставку з посади голова Одеської обласної держадміністрації на знак протесту проти підтримки президентом “злочинних кланів”.
Відтак він оголосив, що їде в Київ створювати власну політичну силу й “вимітати владу”.

Після перемоги на виборах у США Дональда Трампа Михеїл Саакашвілі не раз публічно нагадував про знайомство з мільярдером, а також про компліменти, які йому робив Трамп у період президентства Саакашвілі в Грузії.
У бельгійському журналі МО вийшов матеріал про те, що “найближчі аналогії Дональда Трампа в Європі – це прем’єр Угорщини Орбан і Михаіл Саакашвілі в Україні”.

На початку 2016 року Саакашвілі проводив у регіонах “Антикорупційні форуми”, просував ідеї “Руху за очищення” та безуспішно збирав мільйон підписів за відставку уряду й інші вимоги.
Вважалося, що “під Саакашвілі” створюється партія “Хвиля” з Давидом Сакварелідзе, однак пізніше Саакашвілі після відставки дистанціювався від цієї ініціативної групи.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна