Екс-росіянин Ілля Богданов, якого намагається вбити ФСБ, погодився працювати в СБУ

 

Колишній офіцер прикордонних військ ФСБ Росії Ілля Богданов, який прийняв українське громадянство й воював на Донбасі в лавах “Правого сектора”, погодився працювати в прес-центрі Служби безпеки України.

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” невдовзі після брифінгу в СБУ, на якому голова спецслужби Василь Грицак розповів про деталі операції зі звільнення Богданова, коли того на замовлення ФСБ викрали й намагалися переправити в Росію.

“Я дуже втомився і відходжу від спецоперації. Надалі мені випала [можливість], крім моєї ідеї годувати людей пян-се (корейський фастфуд – “Н”), попрацювати на безпеку України в прес-центрі СБУ. Я погодився і подаю документи”, – написав Ілля Богданов.

“Моя книга про мою історію і реалії ФСБ обов’язково вийде в світ”, – додав він.

Як повідомлялося, про зникнення Богданова стало відомо 14 листопада. Це була друга спроба ліквідації перебіжчика російськими спецслужбами.
18 листопада голова СБУ Грицак заявив, що українські правоохоронці запобігли вбивству Богданова злочинним угрупованням, керованим із Росії, та оприлюднив відео спецоперації. Серед підозрюваних у скоєнні злочину названо екс-депутата з Харкова Розсоху.

За словами Грицака, Богданова викрали в Києві і переправили до Харкова. За задумом російських кураторів, його мали вбити, а труп переправити до Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна