Лукашенко розповів про проблеми Білорусі через Україну та міцні союзницькі відносини з Росією

 

Ситуація в Україні принесла багато проблем Білорусі – в тому числі і збільшення незаконного потоку зброї і вибухівки. Про це президент Білорусі заявив 17 листопада під час спілкування з представниками засобів масової інформації та блогерами з Росії, інформує tut.by.

Ми грудьми закриваємо 1200 кілометрів кордону з Україною, бо потоком іде зброя, вибухівка. Ми їх вже затримуємо не тільки на кордоні, але і на залізничному вокзалі. Нам дуже непросто”, – заявив Лукашенко.

За його словами, весь потік зброї вибухівки, який раніше переміщався із заходу на схід через Прибалтику і Україну, сьогодні хлинув через Білорусь.

“З одного боку, це добре, а з іншого – потрібні великі зусилля і витрати, щоб утримувати тут безпеку”, – в черговий раз заявив Лукашенко.

Крім того, 17 листопада на прес-конференції для російських регіональних засобів масової інформації в Мінську Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Росія виступають єдиним фронтом, коли “йдеться про ключові питання міжнародної політики”, інформує “Белапан

“У цей непростий час білорусам і росіянам потрібно триматися разом, бути сильними, вміти змусити рахуватися з собою, спільно відстоювати наші інтереси”, – сказав Лукашенко.

За його словами, міцні союзницькі відносини Білорусі і Росії “незмінно виявляються і на міжнародній арені, де ми стикаємося з новими загрозами і викликами”.

“Сьогодні світ трясе від міжусобиць, тероризму, військових конфліктів. Не раз, обговорюючи ці питання з президентом Росії, ми демонстрували в їх оцінці повну згоду. Та й взагалі, розбіжностей в міжнародному порядку денному у двох держав немає”, – сказав Лукашенко.

Він додав, звертаючись до росіян: “У нас з вами спільний біль, спільна слава, спільне майбутнє. Ви ніколи не будете в Білорусі чужими”.

Читайте також:
З початку АТО Білорусь прийняла 160 тис. переселенців з Донбасу

Лукашенко вперше після зняття санкцій виїхав на Захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна